Mozi

Az X-Men mutánsai legyőzték Godzillát

Az X-Men mutánscsapata kiszorította Godzillát az észak-amerikai mozikból: a Memorial Day hétvégéjén 91 millió dollárért (20,2 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők erre a filmre.

2014.05.25 19:48MTI

A háborúban elesettek emlékére tartott egyesült államokbeli ünnep hagyományosan a nyári moziszezon kezdetének számít. A Memorial Day hétvégéje rendszerint tekintélyes forgalmat hoz a moziknak Amerikában, a tavaly rekordösszeget, 360 millió dollárt költött mozijegyre a közönség.

A 91 millió dolláros bevétel az X-Men sorozat eddig elkészült darabjai között a második legjobb premierhétvégi eredmény volt: az X-Men - Az ellenállás vége 2006-ban 123 millió dolláros jegyeladással nyitott Észak-Amerikában.

A Fox és a Marvel vállalkozásában készült X-Men - Az eljövendő múlt napjai egy alternatív jövőben játszódik, a rendkívüli képességű hősöknek vissza kell térniük a múltba, hogy változtatni tudjanak az elkövetkezőkön.

A múlt hét végén a kasszasikerlista csúcsán mutatkozott be a Gareth Edwards rendezésében készült Godzilla, most azonban a második helyre szorult 32,4 millió dollárral (7,2 milliárd forint).

A lista harmadik helyét 14,2 millió dolláros (3,2 milliárd forint) jegyeladással egy romantikus vígjáték, a Kavarás foglalta el Adam Sandlerrel és Drew Barrymore-ral a főszerepben, amelyet a magyar nézők július 3-ától láthatnak a mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.