A dzsessz népszerűsítéséért kap díjat

Bill Clinton fújatná is

Díjat kap Bill Clinton korábbi amerikai elnök a dzsessz népszerűsítéséért.

2014.05.20 12:12MTI
Forrás: Freedigitalphotos/scottchan

Clintonnak arra is alkalma lesz, hogy szaxofonozzon a díjátadó ceremónián, amelyet november 9-én tartanak a Los Angeles-i Dolby Színházban. A gálakoncerten mások mellett Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dianne Reeves és Dee Dee Bridgewater is fellép.

Bill Clinton a Thelonious Monk Dzsesszintézet alapítói díját veheti át. Hancock, az intézet elnöke indoklásában kiemelte: Clinton kreatív tenor szaxofonjátékával évtizedek óta népszerűsíti a dzsesszt az állami iskolák zenei programjain.

A gálakoncerten rendezik meg a Thelonious Monk Nemzetközi Dzsesszverseny döntőjét, amelyet ezúttal a trombitásoknak szenteltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.