Igazi különlegességekre bukkanhatunk

Az interneten is elérhető a British Library kincseinek egy része

Az interneten is elérhetővé vált a londoni British Library gyűjteményének több száz értékes darabja, köztük a Bronte nővérek gyermekkori írásai és William Blake jegyzetfüzete.

2014.05.16 18:13MTI
freedigitalphotos.net/Serge Bestasius Photography

Az intézmény Discovering Literature (Az irodalom felfedezése) elnevezésű új internetes archívumában romantikus és viktoriánus kori költők, köztük Charles Dickens, William Wordsworth és Jane Austen kézzel írt naplóinak, leveleinek és kéziratainak digitális változatai sorakoznak.

A felhasználók mintegy 1200 dokumentumot vehetnek szemügyre. Az archívum legizgalmasabb darabjai közt van a Bronte nővérek korai írásainak legnagyobb gyűjteménye, Oscar Wilde főművének, a Bunburynek (The Importance of Being Earnest) egy korai vázlata, William Blake rajzokkal és versvázlatokkal teli jegyzetfüzete és Austen jegyzetei, amelyekben az írásait illető kritikákat részletezi.

A péntek óta elérhető archívumban a szerzők korából származó eredeti dokumentumoknak - köztük újságkivágásoknak és a Twist Olivér 1838-as színházi plakátjának - a digitális változatai is helyet kaptak, hogy még közelebb hozzák a korszakot az olvasókhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.