Pécs

Már tízezren látták a Leonardo-kiállítást

Az Európában először Pécsett látható, szeptember 30-ig nyitva tartó kiállítás a reneszánsz művész mintegy 60 méret- és korhű találmányát mutatja be.

2014.05.12 12:14MTI
Forrás: youtube.com

Népszerű a pécsi Leonardo-kiállítás: a tárlatot tízezren tekintették meg a nyitás óta eltelt kevesebb mint négy hét alatt.

"A Leonardo, a reneszánsz zseni minden idők legátfogóbb tárlata a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról" - írták a szervezők hétfői sajtóközleményükben. Hozzátették, hogy az Európában először Pécsett látható, szeptember 30-ig nyitva tartó kiállítás a reneszánsz művész mintegy 60 méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban és a Káptalan utcai Martyn Múzeumban.

Kitértek rá, hogy a Leonardo-tárlatára május végéig óriásplakátokon hívják fel a nagyközönség figyelmét az ország tizenhárom megyéjében és Budapesten. A szervezők remélik, hogy a kampány tovább növeli az érdeklődést és nyáron még több látogatót csalogat a baranyai megyeszékhelyre. "Külön múzeumpedagógus csoporttal fogadjuk az általános és középiskolás osztályokat, számukra komplett programcsomagokat is kínálunk" - fűzték hozzá.

Kitértek rá, hogy a Leonardo-kiállításnak köszönhetően az elmúlt hetekben mintegy 60 százalékkal nőtt a pécsi Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Vasarely, Zsolnay és Csontváry Múzeum forgalma. Utóbbiban Csontváry Kosztka Tivadar korai műve, a gácsi Forgách-kastély is megtekinthető, amely csereképként került Pécsre a debreceni Modemből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.