Remény

Bejutott Kállay-Saunders az Eurovízió döntőjébe!

Már a főpróbán rendezett próbaszavazást is megnyerte Kállay-Saunders András, így nagy volt a remény, hogy valóban továbbjut a Running című számmal a kedd esti élő show után.

2014.05.06 23:20ma.hu

Ezzel a dallal jutott be Kállay-Saunders András az 59. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. Az énekes azzal vívta ki a jogot a koppenhágai részvételre, hogy a Runninggal februárban már megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt. Egyébként tavaly ByeAlex is bejutott a döntőbe, de míg ő magyarul énekelte a Kedvesemet, addig Kállay-Saunders angolul adta elő a fülbemászó slágergyanús dalt.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 37 ország előadói indultak. A keddi első elődöntőből tíz ország kvalifikálta magát a szombati döntőbe, csütörtökön 16-an lépnek színpadra, és közülük is tíz lesz döntős. A finálénak automatikusan tagja a hat kiemelt ország (az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Dánia).

Az elődöntőket, valamint a szombati döntőt az M1 élőben közvetíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.