Szilveszter a Gobbi Színpadon

Spiró György darabjában mulathatunk tovább

Bár már jócskán elmúlt a valódi szilveszter, mégis részesei lehetnek a nézők egy újabbnak: január 11-én a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán mutatják be Spíró György Szilveszter című komédiáját.

2008.01.08 14:22ma.hu

Az angyalok örvendeznek: megfogant a tökéletes emberpár! Egy országban, egy városban, egy kerületben, egy házban, egy hónapban, egy napon fognak megszületni, hogy el ne kerüljék egymást. Biztonság kedvéért az angyalok Patmore-t, a kocsmatulajdonost bízzák meg, segítse őket, hogy egymásra találjanak.

Odalent a Földön háború dúl, a csimpalacsánok megtámadják a szövetséges Ulg Köztársaság fővárosát. Patmore kocsmája megtelik menekülttel, közöttük kell megtalálnia a férfit és a nőt. Az ördögök azonban beleköpnek a levesbe…

Hamvas Béla regényéből Spiró György készített színpadi adaptációt, mely mulatságos, annak ellenére, hogy komédia. A rendezést, pedig Keszég László vállalta el. Talán így lehetne összefoglalni a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán legújabb bemutatójának, a Szilveszter c. komédiának a tartalmát.

A színre vitt Spiró - darabnak már az olvasópróbája folyamatos derültségben telt el, hiszen az előadás végtelenül szellemes, tele kedves poénnal. A szerző szerint olyan, mint egy Rejtő-paródia, de ehhez adódik egy komoly filozófiai háttér is.

A Gobbi Hilda Színpad különleges díszletet kapott erre az előadásra: három rozzant vasúti kocsiban játszódik a történet olyan nagyszerű művészek főszereplésével, mint Básti Juli, Kulka János, Sinkó László, Molnár Piroska, Szarvas József, Hollósi Frigyes, Csoma Judit és még sokan mások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.