1999-ben már meggyűlt a baja a betegséggel

Rendkívül törékeny Gabriel García Márquez egészségi állapota

Nem erősítették meg, hogy a Nobel-díjas kolumbiai írónál kiújult a rák.

2014.04.15 18:35MTI
Forrás: Wikipedia

A Száz év magány, a Szerelem a kolera idején és más nagysikerű regények szerzőjének felesége, Mercedes Barcha és fiai által kiadott közleményben az áll, hogy az író állapota stabil, magas kora miatt azonban fennáll a szövődmények kockázata. A 87 éves szerzőt a napokban engedték ki abból a mexikóvárosi klinikáról, amelyen a hivatalos tájékoztatás szerint légúti és húgyúti fertőzés miatt ápolták nyolc napig.

A sajtóban arról szóló hírek kaptak szárnyra, hogy García Márquez valójában rákkal küzd és már palliatív kezelésben részesül. Az írónak 1999-ben már meggyűlt a baja a betegséggel. Az El Universal című lap hétfői számában névtelenséget kérő közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a szerző tüdejét, nyirokmirigyeit és máját támadta meg a kór.

Gabriel García Márquez orvosa előzőleg a család privát szférájának tiszteletben tartására kérte az író mexikóvárosi otthona előtt összegyűlt újságírókat. Hétfői látogatásakor Jorge Oseguera tájékoztatást ígért, végül azonban anélkül távozott, hogy részleteket közölt volna a sajtóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.