Érintettek

Az autizmus világnapja - viselj valami kéket a Schrott-koncerten!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Vígszínházban fellépő uruguayi operaénekes, Erwin Schrott arra kéri április 2-i koncertjének közönségét, hogy egy kék kiegészítő vagy ruhadarab viselésével csatlakozzanak az autizmus világnapjához.

2014.03.31 15:47MTI
Erwin Schrott (Fotó: BTF)

Az autizmus világnapját 2008 óta ünneplik április 2-án. Ezen a napon kék szalagot kötnek, vagy kékbe öltöznek azok, akik szeretnék kifejezni támogatásukat - közölték a fesztivál szervezői.

Az uruguayi operaénekes különösen szívügyének tekinti, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élők társadalmi és szociális helyzetére és magára a betegségre is, mivel Anna Netrebko orosz operaénekesnővel közös kisfia is enyhén autista. Az énekes aktívan részt vállal közös alapítványuk, az Anna and Erwin Foundation - Anna Netrebko and Erwin Schrott for Kids munkájában, amelyet a gyermekek megsegítésére hoztak létre.

A nemzetközi kampány részeként világhírű épületeket is kék fénnyel festenek meg a világnapon, így kékben ragyog majd szerda este a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, a Károly-híd Prágában és a Colosseum Rómában. Magyarországról a Művészetek Palotája csatlakozott a kezdeményezéshez.

A betegség világszerte 67 millió, Magyarországon majd százezer embert érint jelenleg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.