Gyász

Elhunyt Vezér Éva, a Magyar Filmunió volt igazgatója

Elhunyt Vezér Éva, a Magyar Filmunió volt ügyvezető igazgatója, a Magyar Filmszemle Szervező Bizottságának és a Magyar Filmművészek Szövetségének tiszteletbeli tagja, a European Film Promotion volt elnöke.

2014.03.29 23:26MTI

Vezér Évát hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 57. évében pénteken érte a halál. A Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Vezér Éva 1957. április 5-én született Dorogon. A Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, később a Hungarofilmnél, a Budapest Filmnél, a UIP-Duna Filmnél és a Duna Televíziónál vált ismert filmes szakemberré. Számos hazai és külföldi filmfesztivál szervezésében vállalt jelentős szerepet, 2011-ben tagja volt a cannes-i fesztivál Arany Kamera zsűrijének.

Vezér Éva 2001 és 2011 között volt a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója. Magyarországi tisztségei mellett számos nemzetközi filmes szervezetben is szerepet vállalt, az Európai Filmakadémiának tagja, a European Film Promotion (EFP) nevű, nemzeti képviseleteket tömörítő európai filmpromóciós szervezetnek 2009-től több éven át elnöke volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.