Múzeum épül

Építkezés a piramisok szomszédságában

Megkezdődött a gízai piramisok közelében készülő új múzeum fő csarnokának az építése. A múzeum százezer ókori műkincset, köztük Tutanhamon múmiáját tárolja majd.

2014.03.18 00:30MTI
youtube.com

Mohammed Ibrahim műkincsvédelmi miniszter és az ország nemzetközi együttműködésért felelős minisztere együtt járta be hétfőn az 50 hektáros építési területet. Az egyiptomi hatóságok szeretnék, ha a hároméves felfordulás után mihamarabb magához térne a helyi idegenforgalom.

A világ legnagyobb archeológiai múzeumaként emlegetett Egyiptomi Nagy Múzeumot eredetileg 2012-ben akarták átadni a közönségnek. A projekt finanszírozásában érintett Japán Nemzetközi Együttműködési Hivatal vezetője, Macunaga Hideki szerint azonban legkorábban 2015 őszére várható a múzeum megnyitása, de elképzelhető, hogy ez a dátum is csúszik.

Macunaga elmondta: a hivatal mintegy 350 millió dolláros kedvezményes hitelt nyújtott a 800 millió dolláros projekt finanszírozásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.