86 éves volt

Elhunyt Takács Tibor Táncsics Mihály-díjas író, költő, újságíró

Életének 86. évében szombaton éjjel elhunyt Takács Tibor Táncsics Mihály-díjas író, költő, újságíró.

2014.03.16 15:19MTI
freedigitalphotos.net

Takács Tibor első művét, A mindenség balladái című verseskötet 1946-ban adták ki. Pályafutása során több mint hatvan könyve jelent meg, köztük verseskötetek, regények.

Számos történelmi regényt írt, ezek közül a hatvanas években látott napvilágot A kaftános fejedelem, a Thököly ifjúsága és az Ezüstkard, 1972-ben a Klapka katonái, 2003-ban a Költő a vérpadon című műve. Utolsó könyvét, az Unokáimról írtam - Néha magamról is című naplót tavaly vehették kezükbe az olvasók.

Takács Tibor 1927-ben született Szegeden, iskoláit is ott végezte, majd a Szegedi Hírlapnál lett újságíró. Később a Magyar Rádió szerkesztőjeként dolgozott, több hangjátékot írt.

Munkásságát 1997-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, 2005-ben Táncsics Mihály-díjjal ismerték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.