Edward Haughey 70 éves volt

Helikopterbalesetben vesztette életét Észak-Írország leggazdagabb embere

Helikopterbalesetben meghalt Edward Haughey, Észak-Írország leggazdagabb embere, a világ egyik vezető állatgyógyászati készítményeket gyártó vállalatának alapítója.

2014.03.14 16:32MTI
freedigitalphotos.net

A hatóságok szerint a 70 éves Haughey és három utastársa csütörtök éjszaka vesztette életét, helikopterük lezuhant a sűrű ködben. Pénteken Nagy-Britannia és Írország vezetői is részvétüket fejezték ki.

A Norbrook Laboratories nevű állatgyógyászati készítményeket gyártó cég alapítójának vagyonát 650 millió fontra (243,2 milliárd forintra) becsülik. Haughey számos kastély, vidéki birtok és egy gazdag műgyűjtemény tulajdonosa volt.

A rendőrség szerint a Haugheyt és utastársait szállító AgustaWestland-helikopter, amelyet a néhai vállalkozó saját charter cége üzemeltetett, a férfi kelet-angliai Norfolkban lévő vidéki kúriájától indult útnak és nem sokkal a felszállás után szenvedett balesetet.

Haughey politizált is, szokatlan módon tagja volt az ír szenátusnak, majd 2004 óta Ballyedmond báróként a brit Lordok Házának is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.