Tangó ma a Karmelita Udvarban

A Nemzeti Táncszínház táncestet szervez!

Kivételes tánckultúrából kaphat ízelítőt magyar művészek látványos előadásai keretében az, aki a Nemzeti Táncszínház szervezte Táncestek a Karmelita Udvarban programsorozatra látogat ma este.

2008.08.07 15:10ma.hu
Gyakrolatban is kipróbálható a tangó!

Kalava Kúttu - tamil nyelven: A pávák tánca - a címe Somi Panni és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház augusztus 7-én, azaz ma látható "tánckavalkádjának". 

Az est Dél-India hagyományos és mai bharatanátjam táncaiból, s különböző néptáncok elemeiből áll össze.
 
"A páva Indiában régi és erőteljes metaforája a nőnek: kecsessége, büszkesége és szépsége mindig is a nőkre emlékeztette a költőket. Mikor az esős évszak kezdetén dörög az ég, a pávák táncolnak. Ha egy fesztiválon feldübörögnek a dobok, a pávák ezt gyakran égzengésnek vélik, és táncra perdülnek, versenyre kelve az ünnepségen táncoló szebbnél szebb nőkkel."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.