"Túlságosan jó lehetőség"

Sean Connery Skócia elszakadására hívja fel honfitársait

A 83 éves színész, aki régóta a legkövetkezetesebb szószólója Skócia függetlenségi törekvéseinek, arra hívta fel a figyelmet, hogy a szeptemberi népszavazás "lehetősége az elszakadásra túlságosan jó ahhoz, hogy elszalasszák".

2014.03.02 19:30MTI
freedigitalphotos.net

Connery, aki már régóta nem él szülőhazájában, a The Sun on Sunday című brit bulvárlapnak arról beszélt, hogy azoknak kell dönteniük Skócia jövőjéről, akik ott élnek és dolgoznak. Úgy vélte, hogy a függetlenség megszavazása újra középpontba állítaná a skót kultúrát, örökséget, a kreatív sokoldalúságot és újabb munkahelyek megteremtéséhez vezetne.

Sean Connery részletesebben kedden fejti majd ki véleményét a kérdésről egy előadáson Londonban. Connery álláspontját nem osztja David Bowie angol rocksztár, aki a minap arra szólította fel a skót választópolgárokat, hogy ne szavazzanak a függetlenségre, maradjanak az Egyesült Királyság része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.