Kevesen voltak kiváncsiak a fesztiválra!

50 ezer látogató volt Kapolcson!

A Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján mintegy kétezer szereplő lépett fel, s a rendezvényeken 50 ezer látogató vett részt - mondta Márta István, a fesztivál igazgatója a tíznapos rendezvénysorozat összefoglalójaként vasárnap. Ez az utóbbi évek látogatószámának egyötöde.

2008.08.05 14:30MTI

Márta István tájékoztatása szerint egyetlen program sem maradt el, de a már jól ismert okok miatt - szűkös költségvetés, támogatások elmaradása - a rendezvények lényegében csak Kapolcsra koncentrálódtak.
 
Tavaly közel kétezer programot rendeztek az idei hatszázzal szemben - jegyezte meg az igazgató, hozzátéve: 2007-ben volt 260 ezer látogató, s szerinte az idei 50 ezer nem is rossz arány, a pénzzel és a programokkal való "bűvészkedős" helyzet ismeretében. A "családiasabb" légkörnek volt előnye is, ugyanis nem volt itt a "zacc", az alkoholmámorban fetrengő réteg - vélekedett Márta István.
 
Az viszont nagy dolog és nem lehet eléggé köszönni - mondta -, hogy zsíroskenyérért léptek fel neves együttesek és művészek: itt volt és ingyen játszott az Amadinda Ütőegyüttes, a Budapest Ragtime Band, a Mendelson Kamaraegyüttes, a Liszt Ferenc Kórus, Palya Bea, Eperjes Károly, Jordán Tamás, Hobó, Másik János. Márta István kiemelte még, hogy nagyszerű volt esténként Galkó Balázs Hrabal-műsora, illetve a nagy cseh író, Bohumil Hrabal életét, munkásságát bemutató kiállítás. 

Márta István hangsúlyozta: kiválóan sikerült Eperjes Károly, Jordán Tamás szólóestje, a Sipos Mihály vezette zenés zöldtúra, sokan voltak kíváncsiak a Budapest Ragtime Band és a Mandel Kvartett műsorára. Sokan látogattak el Taliándörögdön az Ősök Háza programjaira, kiállításaira is - tette hozzá. "Klassz élményekkel" ment el a gyergyószentmiklósi Figura Színház is Taliándörögdről, s nagyszerűen teljesítettek a Veszprémből kijáró művészek is, különösen az Auer Kvartett, a Mendelson Kamaraegyüttes, a Liszt Ferenc Kórus és a Veszprém Táncegyüttes - mondta Márta István. 

Az úgynevezett falutekergő- és örökségtúrákon összesen 54 ezer kilométert gyalogoltak a résztvevők 10 nap alatt, azaz jelképesen körbejárták a Földet. Idén a napi 1500 jegy sem fogyott el. 

A látogatóknak jó, ha a 10-12 százaléka vásárol jegyet, ám ez nem csupán idei, hanem több éves tapasztalat. Stopposok mondták el, hogyan lehet a különböző helyszínekre belógni, sőt dívik már a jegyhamisítás is, a falvak lakosai közül pedig jó néhányan az ingyenjegyüket pénzzé teszik - tájékoztatott a fesztivál igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.