Lars von Trier

Mégis mehet a román mozikba A nimfomániás 2

Felülvizsgálta Romániában az Országos Filmközpont Lars von Trier dán rendező A nimfomániás 2 című filmje betiltásáról a héten hozott döntést, így az alkotás mégis bemutatható a mozikban.

2014.01.31 11:55MTI
Forrás: youtube.com

A filmközpontnak a filmek besorolásával foglalkozó bizottsága úgy határozott, A nimfomániás második része is levetíthető a romániai mozikban, miután kedden még úgy vélték, ez nem tehető meg a kiskorúak miatt. A felülvizsgálati döntés a forgalmazó fellebbezése nyomán született - jelentette pénteken a román média.

A testület eredetileg IM18-XXX besorolást adott a filmnek, ami azt jelenti, hogy kiskorúaknak nem ajánlott, és nyilvános vetítésen sem lehet bemutatni. A fellebbezés nyomán a besorolást IM18-ra változtatták, ami azt jelenti, hogy továbbra sem ajánlott kiskorúaknak, de attól még be lehet mutatni a filmszínházakban. Így lehetővé vált, hogy február 7-től A nimfomániás 2-t is levetítsék a romániai mozikban.

Az Országos Filmközpont testületének keddi döntése elégedetlenséget váltott ki a politikusok körében. A román szenátus kulturális bizottságának elnöke, Georgica Severin foglalt állást először a film betiltása ellen, majd Gigel Stirbu kulturális miniszter fejezte ki elégedetlenségét. Mihai Kogalniceanu, a filmközpont elnöke a döntést követően kijelentette: amíg ő az intézmény igazgatója, mandátuma idején nem lesz cenzúra.

A nimfomániás 2 betiltását a film romániai forgalmazója hozta nyilvánosságra szerdán, hangsúlyozva, hogy Európában példa nélküli lett volna a film kitiltása a mozikból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.