Odakerülhet a teljes hagyaték

Széki Patka László relikviái a Laczkó Dezső Múzeumban

A kéziratokban több eddig publikálatlan írás is található. A dokumentumok között vannak bizonyítványok, oklevelek, kitüntetések, míg a személyes tárgyak a néhai költő hétköznapjait idézik meg.

2014.01.17 00:30MTI

Széki Patka László, néhai veszprémi költő hagyatékából kéziratokat, dokumentumokat, fotókat és egyéb személyes tárgyakat ajándékozott a Laczkó Dezső Múzeumnak a költő özvegye, Fábián Judit.

A kéziratokban több eddig publikálatlan írás is található. A dokumentumok között vannak bizonyítványok, oklevelek, kitüntetések, míg a személyes tárgyak a néhai költő hétköznapjait idézik meg - írták.

A relikviák a Laczkó Dezső Múzeum Irodalmi Gyűjteményébe kerültek, és megfelelő kutatási engedéllyel a közeljövőben kutathatók is lesznek.

A jogutódok a későbbiekben - megegyezés szerint - a költő teljes hagyatékát az intézményben kívánják elhelyezni - olvasható a dokumentumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.