Vakmerő

A vadászpilóta, aki az Eiffel-torony alatt is üldözte a nácikat

Elhunyt William Overstreet jr. második világháborús amerikai vadászpilóta, aki hírnévre tett szert azáltal, hogy a nácik által megszállt Párizsban az Eiffel-torony íve alatt átrepülve is üldözte a német repülőgépeket.

2014.01.04 20:30MTI

A 92 éves férfi vasárnap halt meg a Virginia állambeli Roanoke kórházában - közölte honlapján a búcsúztatást intéző temetkezési vállalat.

Hadtörténészek szerint az amerikai pilóta bravúrja erősítette a lelket a francia ellenállás szárazföldön küzdő tagjaiban. Az egykori vadászpilótát 2009-ben a francia Becsületrend tagjává fogadták.

Nyugdíjazásáig, 65 éves koráig Overstreet könyvelőként dolgozott, nyugdíjasként jótékonysági és veteránszervezetekben tevékenykedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.