Szegeden a "király"

Feke Pál az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

A Szabadtéri Játékok idei záróprodukciójában, az István, a királyban címszerepet játszó Feke Pál egy fantasztikus hangulatú koncerttel várja a musical-dallamok kedvelőit augusztus 8-án, 20.30-kor.

2008.07.29 19:45ma.hu

A közszolgálati televízió szereplőválogató show-műsorában, a Társulatban országos népszerűséget szerzett Feke Pál fiatal kora ellenére kétszer lépett már a Dóm téri színpadra, először 2002-ben Csabaként az Attila, Isten kardja című produkcióban, majd 2003-ban a Jézus Krisztus Szupersztár címszereplőjeként – amit mellesleg a világon eddig a legfiatalabbként játszott el. 

A Feke Pál Band Új világ vár elnevezésű koncertturnéjának keretén belül nagy sikerű musical-dalokat hallhat a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
 
„Izgatottan várom a fellépést, hiszen a szegedi lesz a turné első állomása – mondja az énekes. – Az együttes, amellyel színpadra állok, 12 tagú, a magyar zenei élet kiemelkedő zenészeit foglalja magába. Két vendégem is lesz a koncerten, Simon Boglárka, aki az István, a királyban Gizellát és Fejes Szandra, aki a Táltosasszonyt alakítja, velük is éneklek.” 

A több mint másfél órás koncerten felcsendülnek majd olyan világhírű dallamok, mint az I got life a Hair-ből, a Ringasd el magad a Képzelt riportból, részletek az Elisabeth-ből és természetesen az István, a királyból is. 

„Élőben éneklem a pályám során kiemelkedő jelentőségű dalokat és azokat a kedvenceimet, amelyeket még nem adtam elő színpadon. Nem a megszokott hangzásra kell azonban számítani, hiszen újrahangszerelve, hol rockosabban, hol unplugged játsszuk őket. Szeretném, ha a koncert során közvetlen kapcsolat alakulna ki köztem és a nézők között, amire az István, a király során nem lesz lehetőségem.”- nyilatkozta Pali.

 Feke már kisgyermek kora óta színész akart lenni, pályáját mindvégig tudatosan építette: zenei általános iskolába járt, a szakközépiskolában negyedikes korában megrendezte az Elisabeth című musicalt. Első profi szerepét 18 évesen kapta a Fiatalok Színházában, a Katonadologban. Innentől kezdve folyamatosan énekli a szebbnél szebb szerepeket itthon és külföldön is, többek között a Jekyll és Hyde-ban, a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Hair-ben és a Diótörőben.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.