Ez már rég nem a Ring of Fire

Új Johnny Cash-lemez, soha nem hallott dalokkal

Az Out Among the Stars című albumon szereplő számokat Billy Sherrill-lel vette fel a 2003-ban elhunyt énekes az 1980-as évek elején.

2013.12.10 18:55MTI

A Columbia Records azonban soha nem adta ki a lemezt, amelynek anyaga aztán eltűnt, miután a cég 1986-ban szakított Johnny Cash-sel. Mint kiderült, az énekes és neje, June Carter Cash tette el a felvételeket.

"Soha nem dobtak ki semmit, mindent megtartottak" - mondta a zenész pár fia, John Carter Cash.

A házaspár valóban annyi minden halmozott fel, hogy az ifjabb Cash és a Legacy Records dokumentátorai csak tavaly bukkantak a dalokra. Az Out Among the Stars 2014. március 25-én jelenik meg.

Az elmúlt másfél évben több projekt is indult a zenész születésének 80., halálának 10. évfordulója alkalmából. A megjelenésre váró albumot Johnny Cash egy magánéletileg és szakmailag is nehéz időszakban készítette. A Columbia összehozta őt Sherill-lel, aki inkább a pop irányába vitte a country zenét, és távol állt tőle Cash függetlenebb világa. Fia szerint az énekes mindig is magát adta. Nem változott meg akkor sem, amikor a műfajban új korszak köszöntött be. "Ez volt a pop country, de apám nem tartozott oda" - fejtegette John Carter Cash, aki szerint ennek ellenére is nagy kincset érnek a szerzemények.

Sherrill és Johnny Cash a country zene hírességeinek csarnokába szintén bevonultatott Hargus "Pig" Robbinsszal és Marty Stuarttal dolgozott együtt a soha meg nem jelent dalokon. Stuart bő harminc év múltán újra rendelkezésre állt, ismét feljátszotta részeit. A megjelenésre váró 12 szám között van egy duett Waylon Jenningsszel és kettő June Carterrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.