Ünnepre hangol(ód)va

Magyarország legjelentősebb népzenei együttese Brüsszelben

Az idén negyven éves Muzsikás együttes adott adventi koncertet péntek este a brüsszeli Balassi Intézetben.

2013.12.07 05:30MTI
Sipos Mihály és Porteleki László a Muzsikás együttes koncertjén a 2013-as Sziget fesztiválon

Magyarország legjelentősebb népzenei együttese nemzetközi hírű, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas és Magyar Örökség-díjas formáció, amely 2008-ban megkapta a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerést, a World Music Expo nagydíját.

A Balassi Intézet által kiadott, a rendezvényt előzetesen népszerűsítő tájékoztató kitért arra: a Muzsikás együttes sokoldalúságára jellemző, hogy otthonosan mozog mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind a komolyzenei, alternatív zenei, dzsessz, kelta vagy zsidó zenei rendezvényeken.

Brüsszeli adventi koncertjük, amely egyben az utolsó kiemelt programja volt idén a helyi Balassi Intézetnek, az elmúlt évtizedek során megalkotott, gazdag zenei repertoárjukból nyújtott válogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.