Huszonöt méter magas és 60 esztendős

Csehországi karácsonyfa lesz a római Szent Péter tér dísze

Csehországi karácsonyfa fogja díszíteni az idei év végén a római Szent Péter teret. A huszonöt méter magas és mintegy hatvanéves fenyőfa a cseh-német határon fekvő Domazlice város melletti erdőkből való.

2013.11.30 12:39MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A fenyőfát Domazlice városa ajándékozta a Vatikánnak, s Rómába szállításáról a közeli bajorországi Waldmünchenben működő Trenckfestspiele társaság gondoskodik - közölte a Deník.cz cseh hírportál.

Ez a második eset, hogy csehországi fenyőfa fog állni karácsonykor Vatikán központjában. Első ízben 1999-ben küldtek a csehek fenyőfát, mint a Cseh Köztársaság ajándékát Rómába. Az akkori fenyőfa az északkelet-csehországi Beskydek hegységből származott.

"Számunkra ez a dolog nagy megtiszteltetés. A fenyőfa Domazlice ajándéka Vatikánnak. A Rómába szállítás költségeit Waldmünchen és a bajor kormány vállalta magára" - mondta újságíróknak Miroslav Mach, Domazlice polgármestere. A waldmüncheni társaság már korábban is szállított fenyőfát Rómába.

A Vatikán 1982-ben döntött úgy, hogy minden évben más és más ország fenyőfájával díszítik fel a Szent Péter teret, amelyet a karácsonyi ünnepek alkalmával tízezrek keresnek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.