Rangos megmérettetés

Magyar tehetség a lausanne-i balettverseny középdöntőjében

A Magyar Táncművészeti Főiskola VI. évfolyamos hallgatója, Kovács Kristóf bejutott a rangos lausanne-i nemzetközi balettverseny 28-as középdöntőjébe.

2013.11.29 16:33MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A megmérettetés végső szakasza 2014. január 26. és február 1. között lesz a svájci városban. Kovács Kristóf a főiskola mindössze 16 éves, de már 186 centiméter magas hallgatója, évfolyamvezető balettmestere Macher Szilárd.

Az intézmény MTI-hez pénteken eljuttatott sajtóközleménye szerint a lausanne-i versenyen még nem indult ilyen fiatal magyar versenyző. A tehetséget több hazai induló közül videóanyag alapján választotta ki a nemzetközi zsűri az előválogatások során.

A középdöntőben a helyszínen bizonyítania kell klasszikus és modern technikákra épülő repertoárdarabokban is, ezek listáját a szervezők határozták meg. Kovács Kristóf egyebek mellett a Coppélia című balett férfi variációjával indul a versenyen.

A fiatal táncos az erős mezőnyben a legnagyobb ellenfeleknek az utóbbi időben magas szakmai színvonalat és kiemelkedő technikai bravúrokat bemutató ázsiai, főleg japán és kínai versenyzőket tartja, de úgy látja, sokat tudnak a brazil, az amerikai és a francia táncosok is.

A patinás, immár 24. évadát futó lausanne-i verseny a balettnövendékek nagy kiugrási lehetősége, amely komoly tapasztalatokat kínál. Az egy hétig tartó esemény alatt a versenyzők elismert tanárok, mesterek irányítása alatt dolgoznak, részt vesznek kurzusaikon, tréningjeiken.

Az utóbbi időben a legnevesebb európai tánciskolák ez alapján ajánlanak a felbukkanó tehetségeknek ösztöndíjakat, utánpótlást biztosítva intézményüknek és a nagyobb balett társulatoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.