Mindenki őket akarja látni

Egy helyett öt előadással kedveskedik a Monty Python

Pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a Monty Python július 1-jére tervezett egyetlen londoni fellépésére, ezért a szervezők további négy előadást kötöttek le a legendás brit komikusokkal.

2013.11.25 14:32MTI

A BBC News friss jelentése szerint 43,5 másodperc leforgása alatt adták el a jövő évi előadás jegyeit. A Monty Python társulat életben lévő tagjai, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones a múlt héten jelentették be, hogy próbaképpen ismét összeállnak és a londoni O2 arénában lépnek fel egy estén.

A csoport hatodik tagja az 1989-ben rákbetegség következtében elhunyt Graham Chapman volt. A társulat hírnevét megalapozó Monty Python Repülő Cirkusza-tévésorozat első adása 1969. október 5-én ment le a televízióban. Négy évad készült belőle, amelyet számos hozzá kapcsolódó adás, könyvek és német nyelvű különkiadások követtek.

A műsor sikerének egyik kulcsa Gilliam egyedülálló stílusa volt, amellyel minden gátlás nélkül kapcsolt össze egymástól merőben eltérő dolgokat. A csoport a harmadik és negyedik szezon felvétele közben készítette el alacsony költségvetéssel a szintén kultikussá vált Gyalog galopp című filmet.

Második produkciójuk, a Brian élete 1979-ben került a mozikba és nyomban nagy vitákat váltott ki, mivel a történet egy férfiról szól, akit összekevernek Jézussal.

Utolsó közös mozifilmjük, a Monty Python: Az élet értelme 1983-ban ismét nagy közönség- és kritikai siker lett, elnyerte a cannes-i filmfesztivál zsűrijének nagydíját. A társulat tagjai külön-külön is szép művészi karriert futottak be. Cleese forgatókönyvíróként és színészként arat sikereket. Gilliam filmrendezőként futott be, munkáiban rendre szerepeltek korábbi kollégái (Brazil, Időbanditák, Münchausen báró kalandjai).

Palin és Jones számos forgatókönyvön dolgoztak együtt. Idle pedig megírta a Spamalot című musicalt, amiből szintén világszerte kasszasiker lett. A jövő nyárra összeálló társulat július 1-től 5-ig lép fel Londonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.