Gundel Étterem

15 tervező kétszáz kreációja az idei Budapest Fashion Weeken

Tizenöt tervező mintegy kétszáz ruháját vonultatja fel a 12. Budapest Fashion Week, a programsorozatot a Gundel Étterem báltermében rendezik meg hétvégén a fővárosban.

2013.11.20 03:30MTI
MTI, archív

Az idei esemény tizenöt tervezőjének legújabb kollekcióiban az haute-couture kreációktól az üzleti, egzotikus öltözéken át az utcai, hordható ruhákig a divat számos irányzata megtalálható - tájékoztatta Tóth Zsuzsa, a rendezvény kommunikációs munkatársa az MTI-t.

Hozzátette, hogy az idén az egymással változatosan kombinálható darabok elkészítésére törekedtek az alkotók. Tóth Zsuzsa kiemelte a Green Culture (tervező: Szabó Kriszta) kis fekete ruháját (little black dress), amely apró változtatásokkal tizenhárom módon hordható.

Az egzotikus vonalat képviseli az Afrikai Szabóság, amely egyedi méretre készült ruhákat és kiegészítőket gyárt. Kreációin élénk trópusi színek, például erős sárgák, terrakották és kékek elevenednek meg.

Honcz Lilla geometrikus formákat és erős színkontrasztokat használ retró kreációihoz, amelyek a hatvanas évekhez nyúlnak vissza. Marianna Herrhofer letisztult, lezser és egyben elegáns, jól kombinálható öltözékeit vonultatja fel. Emellett egyedi tervezésű feliratos és nyomott ruháival, bőrhatású szoknyáival és leggingsekkel lesz jelen.

Az eper illata és zamata ihlette Szarka Zsuzsa jelmezszerű munkáit, a hétvégén például egy zsinóros sújtással díszített "eperruhát" is bemutat - hangsúlyozta a kommunikációs munkatárs. Selyemből készült elegáns koktél- és estélyi ruhákat vonultat fel a Magyarországon élő mongol tervező Tsoogo.

A Londonban élő Orosz Réka pedig azt a legújabb kollekcióját hozza el a fővárosba, amellyel a londoni Fashion Weeken szeptemberben debütált. Kosztenko Dária nagy sikerrel szerepelt az idei bécsi divathétvégén. Hordható, monokróm, franciás ruháit egy pantomim művész ihlette.

Berki Eszter izgalmas kreációit muszlin alapanyagokból állítja elő, egybeszabott öltözékeinek felső része kézzel csomózott technikával készült. Munkáin a Tisza folyó zöldes, sárgás színárnyalatai jelennek meg.

Az haute-couture-t képviselő Hecendorfer Tímea kreációira nagy fodrok és abroncsos szoknyák jellemzők, emellett lágy esésű anyagokból hosszú, uszályos ruhákat is készít. A P-T Woman (tervező: Pál Tibor) nőies és extravagáns munkáinak az évszakok és virágok adták a témáját, táskáiban fellelhetőek a virágok egy-egy vonása.

Ott lesz még Mantra, az One&Only, valamint a Kenguru tervezőcsoport is. A Magma Tűzszínház közreműködésével pedig látványos performanszokat is láthatnak az érdeklődők - összegezte a programot Tóth Zsuzsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.