Rekord leütések születtek

Az ékszerek és a műtárgyak voltak a legkelendőbbek a BÁV aukcióján

Különösen az ékszerek és a műtárgyak voltak kelendők a BÁV háromnapos őszi művészeti aukcióján, de születtek rekordleütések a festmények és a bútorok körében is.

2013.11.15 17:46MTI

Az aukción kétmillió forint fölötti leütési árat ért el két nagyméretű brillel díszített szoliter gyűrű, komoly harc folyt az ékszergarnitúrákért és a fülbevalókért, de az art deco stílusú melltűk is 1 millió forint fölötti áron keltek el.

Másfél millió forintot adtak egy jelzett Jaeger-Coultre svájci karkötős ékszeróráért, 1 millió forint fölött talált gazdára egy Eterna férfi karóra. Három-négyszeres áron keltek el a 18. és 19. századi tájképek és életképek, szépen emelkedtek a 18. századi csendéletek árai is.

Tornai Gyula Salome tánca című művéért a kikiáltási ár mintegy ötszörösét, míg az Új nyakék (Háremben) című alkotásáért csaknem 14 millió forintot fizettek ki. A 19. századi dekoratív tükör négyszeres, a 20. századi Lingel-tálalószekrény hatszoros áron kelt el.

Az aukció műtárgynapján a Daum fivérek által jegyzett, savmaratott festett szecessziós díszvázáért a kikiáltási ár négyszeresét, több mint 1 millió forintot fizetettek. Az 1860 körül Párizsban készült, aranyozott bronz öntvény kandallóóra leütési ára 5 millió forint fölött volt.

Az Apáti Abt Sándor által 1907-ben készített szecessziós díszvázáért 1 millió forintot, a Sikorskiné Zsolnay Júlia dekorterve alapján készült nagyméretű díszvázáért pedig 5 millió forint körüli összeget fizetett a nyertes licitáló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.