Középpontban a hal és vadhús

Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison

Megnyílt pénteken a Kézművek Magyar Ízek Vására Budapesten, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús.

2013.11.08 13:27MTI

A háromnapos vásár helyszíne a budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.

A vendégeket az épületben mintegy száz kiállító várja több mint ötezer ízt képviselő termékkel - mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, sonkákkal, sajtokkal, pálinkákkal, fűszerekkel és tejtermékekkel. Idén első alkalommal az épületen kívül kialakított szabadtéri piactéren további mintegy harminc termelő kínálja húskészítményeit: vad- és halhús mellett vásárolhatók szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pisztráng-, sőt medvekülönlegességek is.

"Halfogyasztás tekintetében sereghajtók vagyunk az Európai Unióban, hiszen a 22 kilogramm per év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kilogramm halat fogyasztunk. Ezért gondoltuk úgy, hogy a vadászszezon alkalmával a vad és a hal lesz a mostani vásár középpontjában - mondta el Pap Krisztián, a rendező Magyar Delikátesz Kft. ügyvezetője.

Újításként - a kedvezőbb jegyárak mellett - a látogatók 300 forintos kuponok formájában a vásáron is levásárolhatják a belépő árát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.