Csörte

A Nemzeti Színházban mutatkozik be a születésnapos Jókai Színház

A Nemzeti Színházban mutatkozik be szerdán az alapításának hatvanadik évfordulóját ünneplő Békéscsabai Jókai Színház, amelynek társulata Brestyánszki Boros Rozália szabadkai kortárs szerző Csörte című drámáját mutatja be.

2013.10.30 00:29MTI
MTI

Fekete Péter, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a Jókai Színház alapításának hatvanadik évfordulója alkalmából az előadás előtt a Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában a Mennyei Társulat tagjairól családtagjaik jelenlétében fotókat helyeznek el neves színházi és közéleti személyiségek, köztük Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, Felkai Eszter Jászai-díjas színművész, Oszter Sándor Kossuth-díjas színművész.

A Békéscsabai Jókai Színház Mennyei Társulatának első tíz tagja: Daniss Győző színész, rendező, alapító igazgató; Miszlay István rendező, igazgató; Gálfy László színész, igazgató; Körösztös István színész, Barcza Éva színésznő, Dénes Piroska színésznő, Széplaky Endre színész, Romvári Gizi színésznő, Szoboszlay Sándor színész, Simon József játékmester, díszlettervező, ügyelő, "színházi mindenes".

Azok a színművészek és színházi szakemberek kerülhetnek be a társulatba, akik munkásságukkal, hosszú éveket felölelő szakmai múltjukkal meghatározóan kötődtek a Jókai Színházhoz, művészi munkájukkal formálták és alakították a színház arculatát, személyiségük és szaktudásuk példaként szolgál az újabb színházi generációk felnevelésében. A tagokat a nézők javasolják, a színház vezetősége évente két alkalommal dönt a társulat új tagjairól.

A Mennyei Társulat képeinek állandó helye a Jókai Színház előcsarnokában lesz - magyarázta Fekete Péter. A Nemzeti Színházban bemutatkozó Csörte című darabot Fekete Péter rendezte, Kara Tünde, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Liszi Melinda főszereplésével. Brestyánszki Boros Rozália darabja 2010-ben született meg a Magyar Drámaíró Versenyen, és ezt bővítette, dolgozta át az író két felvonásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.