10 nap, 44 helyszín

Café Budapest - több ezer érdeklődő volt a fesztiválon

A főváros őszi fesztiválját 22. alkalommal rendezték meg, és harmadszor viselte a Café Budapest nevet. Az összesen 77 programot kínáló rendezvény vasárnap este a PR-Evolution Dance Company előadásával és slam poetry esttel zárult.

2013.10.21 11:25MTI
Fotó: MTI

Több ezren voltak kíváncsiak a vasárnap befejeződött idei Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra, amely tíz napon át 44 helyszínen várta a közönséget.

A főváros őszi fesztiválját 22. alkalommal rendezték meg, és harmadszor viselte a Café Budapest nevet. Az összesen 77 programot kínáló rendezvény vasárnap este a PR-Evolution Dance Company előadásával és slam poetry esttel zárult.

A fesztivált a város különböző művészeti központjaiban rendezték meg, az eseményre több ezren voltak kíváncsiak, köszönhetően a színes tematikájú és változatos műfajú programoknak - olvasható a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Kiemelkedő volt az érdeklődés a Mundruczó Kornél által rendezett Demencia című produkció, a budapesti Maladype Színház és a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház koprodukciójában létrejött Mester és Margarita-előadás, és a budapesti kávézókban megrendezett slammer estek iránt.

A fesztivál szervezője a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ volt, a helyszínek között szerepelt a Trafó - Kortárs Művészetek Háza, a Budapest Music Center, a Budapest Jazz Club, a Nemzeti Színház, a Bárka Színház, a Magyar Nemzeti Galéria, az A38 hajó, illetve a város kávézói, romkocsmái.

A tíz nap alatt a közönség láthatta Salamon Eszter, Eötvös Péter és az Ensemble Modern, a ljubljanai Glej Színház, a 30Y, a Brandt Brauer Frick Ensemble, a Santa Diver, a moszkvai Praktika Színház, a John Abercrombie Quartet, a DAH Színház, a Mike Stern Band, az Elina Duni Quartet, a Quercus Trio, Boros Zsófia, Ninagram, Barabás Lőrinc, Nagy József, Szelevényi Ákos, Luiza Zan & Friends, Jónás Vera, Burján Orsi és a Pálinkálom, a Kroumata, a Borbély Műhely és Meleg Tamás, a Susanne Abbuehl Quartet, Tóth Vera és az Éles Gábor Trió, a PR-Evolution Dance Company és a Recirquel produkcióját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.