Magyar születésű író

Terézia Mora kapta meg a Német Könyvdíjat

A magyar származású író kapta a Német Könyvdíjat, az elismerést hétfőn adták át Frankfurtban. Terézia Mora 25 ezer euróval is gazdagabb lett.

2013.10.07 19:43MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A Sopronban született, Berlinben élő szerző a Das Ungeheuer (A szörny) című regényével érdemelte ki a német nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi elismerését. A zsűri indoklása szerint a részben Magyarországon játszódó mű "mélyen megrázó" és "stilisztikailag virtuóz úti regény" a jelenkori Kelet-Európáról.

A 25 ezer euróval járó díjat mindig a frankfurti nemzetközi könyvvásár előtt egy nappal adják át. 2010-ben a vajdasági Óbecsén született, Svájcban élő Melinda Nadj Abonji (Nagy Abonyi Melinda) kapta az elismerést a Tauben fliegen auf (Galambok röppennek föl) című önéletrajzi regényéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.