Nemzetközi Filmfesztivál

Német és szingapúri film tarolt Miskolcon

A Tore tánca és az Ilo Ilo című alkotás, azaz egy német elsőfilm és egy szingapúri dráma nyert a 10. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

2013.09.21 20:38MTI

Muszatics Péter, a szombat este véget ért esemény kommunikációs vezetője elmondta: a seregszemlén 17 nagyjátékfilm volt versenyben - mind magyarországi ősbemutató -, valamint 8 további nagyjátékfilm versenyen kívül.

A CineFest fődíját, a miskolci születésű Oscar-díjas rendező-íróról elnevezett Pressburger Imre-díjat Katrin Gebbe filmje, a Tore tánca (Tore tanzt) nyerte el. A díjat a díszlettervező, Anna Wübber vette át, a rendező videoüzenetben köszönte meg az elismerést. A film elnyerte a FICC, azaz a Nemzetközi Filmklubszövetség díját is.

A zsűri nagydíját, a Miskolc közelében született producerről, a Paramount Picturest alapító Adolph Zukorról elnevezett elismerést a cannes-i Arany Kamera-díjas Ilo Ilo című alkotás kapta, az elismerést a rendező, Anthony Chen személyesen vette át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.