Magyarország a víz témáját jeleníti megg az expón

Kétezer négyzetméteres magyar pavilon a milánói világkiállításon

Összesen kétezer négyzetméteres alapterülettel, több szinten épül meg a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja.

2013.09.21 04:30MTI

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felhívja a miniszterelnökséget vezető államtitkárt, valamint a világkiállításért felelős kormánybiztost, hogy a beszerzés fedezetének rendelkezésre állását követően a magyar pavilon teljes körű engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációjának elkészítéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készítsék elő és folytassák le.

A határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter a magyar pavilon teljes körű kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készíti elő és folytatja le a világkiállításért felelős kormánybiztossal együttműködésben, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján.

A világkiállítás magyar programjainak és eseményeinek előkészítése, szervezése és teljes körű lebonyolítása érdekében projektiroda jön létre a világkiállításért felelős kormánybiztos, Szőcs Géza szakmai felügyelete mellett a Miniszterelnökség szervezetén belül.

Olaszország 2015-ben május 1. és október 31. között "Táplálni a világot, energiát adni az életnek" jelszóval rendezi meg a világkiállítást.

A hat hónapon át tartó eseményre eddig 128 ország és több nemzetközi szervezet jelezte részvételét. A kiállítás fél éve alatt 20 millió látogatót várnak Milánóba.

Magyarország a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjelentetni az expón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.