Őszi kirándulások

Kilencezer gyermek az Erzsébet-program őszi táboraiban

Csaknem kilencezer gyermek vesz részt az Erzsébet-program háromnapos, őszi kirándulásain, hat héten át, hat helyszínen.

2013.09.17 16:45MTI
Az Erzsébet-program keretében rendezett vitorlástábor résztvevői kenuznak az Erzsébet program keretében rendezett vitorlástáborban (2012)

Nagy Anna tájékoztatása szerint a kirándulásokra az 1-12. osztályos diákok jelentkezhettek, és tízfős csoportokban, kísérővel vehetnek részt a programon. A háromnapos kirándulás díja ezer forint, amely a szállás és a teljes ellátás mellett egy esti előadást, koncertet is tartalmaz.

A gyerekek Balatonberénybe, Zánkára, Fonyódligetre, Fadd-Domboriba, Vajtára vagy Doboz-Szanazugba kirándulhatnak.

Az Erzsébet-programmal azok az osztályok is szervezhetnek osztálykirándulást, amelyek esetében a szülők egyébként csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnák kifizetni egy háromnapos közös program árát - tette hozzá a szóvivő.

Az Erzsébet-program augusztus végéig több mint 40 ezer gyereknek nyújtott táborozási, nyaralási lehetőséget az Erzsébet-táborokban, a diákok az ország nyolc helyszínén nagyjából hatvanféle programon vehettek részt.

Az őszi kirándulások az iskolakezdés első napján indultak, a táborokba október közepéig várják az általános és középiskolásokat.

Az Erzsébet-program jóvoltából 2013-ban több mint 145 ezer ember részesült támogatásban, üdülési szolgáltatás formájában. A több mint 83 ezer gyermek közül mintegy 50 ezren jutottak pihenési lehetőséghez az Erzsébet-tábor keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.