Verdák

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a Városligetben

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek egymással a II. Rexroth Pneumobil Gálafutamon szombaton a Városligetben, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtti parkolóban.

2013.09.07 02:30MTI

Magyarországi, határon túli és külföldi felsőoktatási intézmények mérnökei vesznek részt a sűrített levegővel meghajtott járművek és építőik szombati futamán, ahol a környezet védelmére is felhívják a látogatók figyelmét - közölték a szervezők.

A verseny helyezései az úgynevezett palackcserés futamokon dőlnek el. Az érdeklődők megismerhetik a mérnöki világ csodáit, többek között az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar projektjét, az európai Shell Eco-maratonra készült energiahatékony járműveket. Emellett lesz tésztahídtörés is, amely során egy tésztából készített hídmakett szilárdságát és szakíthatóságát mutatják be. A kisebbek pedig érdekes fizikai kísérleteken vehetnek részt.

A közlemény szerint az Óbudai Egyetem, a Bosch Rexroth Kft. és a közlekedési múzeum közös rendezvényének célja, hogy népszerűsítse az alternatív energiák hasznosíthatóságát, a környezettudatos gondolkodást, az arra való nevelés fontosságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.