Már az örök vadászmezőkön

Elhunyt a Szabadítsátok ki Willyt! széria egyik sztárja

Hetvenhét évesen elhunyt August Schellenberg indián származású kanadai színész, aki az 1990-es években, főként a Szabadítsátok ki Willyt! című filmek jóságos bálnaidomárjaként vált nemzetközileg ismertté.

2013.08.16 21:20Sy

Szóvivőjének pénteki közleménye szerint a mohikán (mohawk) indián anyától és németajkú svájci apától származó, montreali születésű színész tüdőrákban szenvedett, és családja körében, dallasi otthonában halt meg csütörtökön.

Származása révén Schellenberg többnyire amerikai őslakost alakított kalandfilmekben, így például Powhatan törzsfőnököt Az új világ című 2005-ös alkotásban, Christian Bale és Colin Farrell társaságában.

2007-ben a legjobb férfi epizódszereplőnek járó Emmy-díjra jelölték alakításáért, amelyet a Wounded Knee-nél temessétek el a szívem! című HBO-tévéfilmben nyújtott a legendás Ülő Bika szerepében.

Ügynöke szerint legutóbb 2012-ben, Shakespeare Lear király című drámájában, egy csupa kanadai színész által előadott ottawai színdarabban nyújtott emlékezetes alakítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.