Gyász Gandolfiniért

Kihunynak a Broadway fényei Tony Soprano miatt

Egy percre elsötétül szerdán este a Broadway színházainak díszkivilágítása: a New York-i színházi negyed így emlékezik meg az egy hete Rómában elhunyt amerikai színészről, James Gandolfiniről.

2013.06.26 15:12MTI
James Gandolfini mint Tony Soprano (forrás: Facebook)



"Tökéletes színész volt, aki minden szerepének egyéniséget adott és kapcsolatot tudott teremteni a közönséggel. A képernyőn, a filmvásznon vagy a Broadway színpadán látszólag erőfeszítés nélkül tudott hiteles lenni minden szerepében" - méltatta Gandolfinit Charlotte St. Martin, a Broadway színházait tömörítő szövetség igazgatója.

Az 51 esztendős korában szívroham következtében elhunyt színészt 2009-ben Tony-díjra jelölték Az öldöklés istene (God of Carnage) című darabban nyújtott alakításáért. 1995-ben a Rakparton, 1992-ben pedig A vágy villamosa című színművekben szerepelt a Broadwayn.

Gandolfini, aki a Maffiózók című tévésorozat Tony Sopranójaként szintén elismerést vívott ki, római szállodai lakosztálya fürdőszobájában lett rosszul. A színész 13 éves kisfiával vakációzott Olaszországban. A múlt héten a Taorminai Filmfesztiválra volt hivatalos, ahol munkásságáért egy díjat vett volna át.

Holttestét vasárnap szállították vissza az Egyesült Államokba. Temetési szertartását csütörtök délelőtt tartják a New York-i Szent János-székesegyházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.