Hittan és erkölcstan

A katolikus, a református és az evangélikus egyház közös kérdése a kormányhoz

Az egyházi vezetők egyeztettek a módosítás alatt álló egyházi törvény, valamint a temetői és a szociális törvény részleteiről is.

2013.05.29 06:28MTI

Közös levélben kér felvilágosítást a kormánytól a katolikus, a református és az evangélikus egyház a szeptembertől bevezetendő hit- és erkölcstanoktatás szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos nyitott kérdésekről - közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata kedden az MTI-vel. A közlemény a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Bizottsága tagjainak, valamint a református és evangélikus egyházak püspökeinek budapesti találkozójáról beszámolva azt is tudatta, hogy az egyházak a nyitott kérdésekről szakértői egyeztetést javasolnak.

A köznevelés finanszírozásával és az új köznevelési koncepció egyes rendelkezéseivel, oktatási intézmények átvételével összefüggésben az egyházak a problémák összegyűjtésén túl megállapodtak abban, hogy további közös egyeztetéseket kívánnak folytatni az oktatási kormányzattal a folyamatok tisztázásáért és a törvényi rendelkezések véglegesítéséért - olvasható a tájékoztatásban. Az egyházi vezetők egyeztettek továbbá a módosítás alatt álló egyházi törvény, valamint a temetői és a szociális törvény részleteiről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.