Kultúr- és gasztroséta

Korok és borok Hévízen

A római korból egészen a 13. századig juthatnak el gasztronómiai és kulturális lehetőségek igénybevétele mellett a látogatók azon a sétaúton, amely Hévíz egregyi városrészében készül. A beruházás remények szerint 2014-ben készül el.

2013.05.18 12:15MTI
Fotó: MTI

A Korok és borok elnevezésű pályázat megvalósításához pár napja látott hozzá az önkormányzat, amely a Nyugat-dunántúli Operatív Program turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére szánt keretéből csaknem 449 millió forinthoz jutott. 

A 100 százalékos támogatottságú projekt a városrész meglévő történelmi és kulturális örökségét élményelemekkel egészíti ki. A megvalósítás során az egregyi városrészben fellelhető műemléki és történelmi látványosságokat és gasztro-kulturális attrakciókat kívánják felfűzni egy korokon átívelő tematikus sétaútvonalra. 

Ennek kiindulópontja a részben feltárt római kori rom, végpontja pedig a 13. században épült román stílusú templom. A romkert mellett díszteret, rendezvényteret, fűszerkertet alakítanak ki és létrehoznak egy száraz Kneipp-taposó ösvényt is, a területen korábban feltárt leleteket pedig modern muzeális kiállítótérben mutatják majd be. A beruházást a tervek szerint 2014 novemberére fejeződik be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.