Művei összetéveszthetetlenek

Keith Haring retrospektív kiállítás nyílt Párizsban

Keith Haring több mint 250 művét, köztük a Tízparancsolat című monumentális sorozatot is bemutatják Párizsban egy nagy retrospektív kiállítás keretében.

2013.04.27 01:29MTI

A Keith Haring - The political line című tárlat elsősorban a művész alkotásainak politikai jellegét helyezi előtérbe. Összetéveszthetetlen, graffitistílusú alkotásaival harcolt Haring a kapitalizmus, a fogyasztói társadalom, a rasszizmus és az AIDS ellen.
 
Az 1990-ben, 31 évesen AIDS-ben elhunyt művész rajzolt figurái egymást üldözik, kutya harapja meg őket, botra húzzák fel őket. Haring festményei, rajzai, szobrai és vázái a terrort, a társadalmi jogtalanságokat, a vallási bigottságot tükrözik. Kora krónikásaként falakat festett be Sydneyben, Melbourne-ben, Rio de Janeiróban, Amszterdamban, Párizsban és Berlinben a Checkpoint Charlie-nál.
 
Az augusztus 18-ig tartó kiállítás két helyszínen látható. Haring műveinek nagyobb részét a Modern Művészeti Múzeumban (Musée d'art moderne de la ville de Paris) állítják ki, a Centquatre kulturális központban pedig többek között hatalmas szobrai és 1985-ben készült, Tízparancsolat című monumentális sorozata látható. A 10x7 méteres képeken Haring saját stílusában interpretálja a Biblia parancsolatait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.