Jubileumi kiadvány!

Új köntösben: István, a király

2007 augusztusában elindult a Magyar Televízió tehetségkutató műsora, amelyben a 25 éve sikeres és teltházas előadásokat megért István, a király rockopera jubileumi előadásához keresték az új generáció legtehetségesebb, István királyát, Koppányát és a többi szereplőit.

2008.06.17 17:50ma.hu

A közel egy évig futó sorozat alatt összeállt a Társulat a jubileumi előadás sorozathoz és a kiadványhoz, ami a napokban került a boltokba. A produkció az új főszereplők mellet teljesen új zenei alapokat, a mai kor igényeinek megfelelő hangzást kapott az új generáció kiváló muzsikusai által. 

Sok mindenben áttörést jelentett az elsőként 1983-ban bemutatott rockopera, hiszen zenei stílusában a populáris, a népzenei, valamint az egyházi gregorián dallamok ötvöződtek, ami akkoriban az első ilyen volt a hazai zenész színjátszás történetében. A szerzők Szörényi Levente és Bródy János zenei múltja is sokkal inkább a pop zenében gyökerezik. A zeneszerző páros Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján írták meg az István, a király rockoperát. 

Az MTV szereposztó tehetségkutató műsorának a Társulat győzteseinek főszereplésével (István - Feke Pál; Koppány - Vadkerti Imre; Sarolt - Éder Enikő; Gizella - Simon Boglárka; Réka - Herczeg Flóra; Torda - Tóth Attila; Táltosasszony - Fejes Szandra; Laborc - Varga Lajos) a döntő után egy hónappal, június 17-én mutatják be a 25 éves jubileumi előadást a Papp László Sportarénában, Szikora János rendezésében. Az előadásról felvételt készít a Magyar Televízió, amit a 25. évforduló alkalmából, 2008. augusztus 20-án mutatnak be. 

Társulatba került 16 énekes mesterkurzuson vett részt, egyhetes komplex színészi képzést kaptak. Híres énekesek és a rockopera korábbi szereplői is csatlakoztak a produkcióhoz, akik segítették az új szereplők felkészítését a jubileumi előadássorozatra. A Zikkurat Szinpadi Ügynökség István, a király produkciójának további előadásai: Papp László Sportaréna - 2008. június 18. június 19.; Szegedi Szabadtéri Színpad - 2008. augusztus 16. 17., 20., 21.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.