Polgár Judit tanulságos története

Képek! Matt a férfiaknak

Matt a férfiaknak címmel írt könyvet Kepes András Polgár Juditról, ötszörös olimpiai bajnok, hétszeres Oscar-díjas sakkozóról.

Kepes András: Matt a férfiaknak című könyvének bemutatója képgaléria

2008.06.14 15:30MTI

A kötet nem csak a sakkról szól, a szerző Polgár történetén keresztül többek között arra keresi a választ, hogyan képes egy nő világraszóló eredményt elérni egy területen és közben feleségként és családanyaként is helytállni.

Kepes azért vállalkozott a könyv megírására, mert izgatta Polgár László kísérleti nevelési módszere. Az író több nemzetközi versenyre is elkísérte a sakkozót, emellett számos családi eseményen vett részt és ezek alapján szerzett benyomásait vetette papírra.

Kepes szerint a kétgyermekes családanya azért is érdekes személyiség, mert egyrészt ízig-vérig nő, ugyanakkor gondolkodásmódja olyan, mint egy férfié.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.