Robert Stolz és Lehár Ferenc örökzöld is megszólal

Kálmán Imre dallamaival szilvesztereznek Drezdában

Európa egyik legjobb Wagner-karmesterének vezényletével, két sztárénekessel, Diana Damrauval és Piotr Beczalával búcsúzik a Semperoperben az óévtől a híres Staatskapelle Dresden. A Prosit, Kálmán! című műsorban Kálmán Imre műveiből hangzanak el részletek, a ráadásban Robert Stolz és Lehár Ferenc örökzöld szólal meg.

2012.12.30 21:00MTI

A 45 éves lengyel tenor, Piotr Beczala, a Metropolitan Opera, a milánói Scala és Salzburg ünnepelt favoritja elmondta: örül, hogy a gyönyörű melódiák ilyen színvonalas előadásban hallhatók. Mint megjegyezte: Christian Thielemann karmester nagyon komolyan veszi a koncertet, az énekes számára pedig igazi kihívás Lehár Ferenc és Kálmán Imre szerepeit elénekelni.
   
"A rengeteg felkérésem ellenére sem tudtam ellenállni ennek a lehetőségnek, annál inkább, mert példaképem, Richard Tauber is szíven játszott operettekben" - fogalmazott Beczala. Szerinte a zenés színházakban, a fiatal énekesek körében és a médiában is nagyobb  figyelmet kellene kapnia a műfaj klasszikusainak. Tragikus szerepeket megformálni könnyebb, mint megnevettetni a közönséget, az operett jó színészi képességű, fürge mozgású előadót kíván - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.