Bagó Bertalan rendezésében

Ulickaja-bemutató a Rózsavölgyi Szalonban

Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című alkotásának színpadi változatát mutatják be a Rózsavölgyi Szalonban szombaton Bagó Bertalan rendezésében.

2012.12.13 08:36MTI

 A Rózsavölgyi Zeneműbolt félemeletén áprilisban megnyílt Rózsavölgyi Szalon eddigi legnagyobb vállalkozása a Ljudmila Ulickaja regényéből készült színdarab bemutatója - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. A Magyarországon 2007-ben megjelent regény színpadi változatát Selmeczi Bea készítette el a Rózsavölgyi Szalon felkérésére.
   
Mint írják, a regény a közelmúlt orosz történelmének több mint 30 évét öleli fel, középpontjában Surik Kornnal, a művelt, udvarias, vonzó fiatalemberrel, akiért rajonganak a nők. Surik számtalan "szeretőre" tesz szert, akik azonban csak kihasználják jólelkűségét, de szeretetet nem adnak neki. A főhős mindeközben nem veszi észre, hogy az élet elmegy mellette, létezése sivár és magányos, csak a történet legvégén döbben rá, hogy ő csupán egy "kedves balfék", semmi más.
   
A színházi előadás alkotói a számos helyszínen játszódó művet szinte díszlet nélkül, filmszerűen, montázstechnikával jelenítik meg a Rózsavölgyi Szalon pódiumszínpadán.
   
Az előadásban a színészek különböző hangszereken játszanak, különös hangulatot teremtve ezáltal a színpadon. A Surik életét irányító, kegyeit élvező nőket két színésznő - Sipos Vera és Tánczos Adrienn - formálja meg. A finom lelkű anyát Balog Judit kelti életre, a franciás műveltségű nagymamát Tordai Teri alakítja, Surik Korn megszemélyesítője pedig Mohai Tamás, akit a KoMa Társulat előadásaiban láthatott korábban a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.