Sikert, sikerre!

Könyvdömping a Könyvhéten! Kilenc új könyvvel rukkolt ki a Szamárfül Kiadó

Sikert, sikerre! Az idén is ezzel a szlogennel fut neki Nagy Bandó András az idei Könyvhétnek.

2008.06.07 10:00ma.hu

Tavalyi dedikálásaikat és a Szamárfül Kiadó pavilonja körüli nyüzs-gő életet is hosszan bámultam, némi irigységgel, de nagy élvezettel. Ekko-ra mozgást sehol másutt nem tapasztaltam, nem volt üres perc, az érdeklő-dők egy pillanatra sem fogytak el, és hogy mely könyveket választják a rendkívül gazdag kínálatból, csak azon múlt, hogy meddig nyújtózkodhat-tak a könyvek szerelmesei. 

Nagy Natália külön asztalt kapott, és az ernyő alá egy-két percenként ültek le a szülők, a nagyszülők és a gyermekek, hogy magukhoz ragadhassanak egyet A Nap születésnapja című verses meséből. Nagy Bandó András a másik asztalnál tornásztatta a folyamatos dedikálás következtében görcsbe állt ujjait, kézfejét. Hol Sándor György társult mellé, hol Ranschburg Jenő és Nemere István, hol pedig a Mihály könyvét dedikáló, azóta elhunyt Juhani Nagy János. 

Nem csoda, hogy a könyvek barátai is széles körből verbuválódtak: írok, költők, zenészek, fes-tők, szobrászok és politikusok telepedtek le a színes ernyők alá, hogy elbe-szélgethessenek az élet sorskérdéseiről, az irodalomról és a művészetekről, a könyvekről, és minden másról, amit egy-egy jó könyv inspirálhat. Látva a Szamárfül Kiadó weboldalát, sejthető, a mostani könyvhét sem lesz „rosszabb" a tavalyinál: kilenc könyvvel rukkolt ki az alig egy éves Szamárfül, benne Nagy Bandó 2005-ös, 2006-os és 2007-es napló-könyve, Kalandárium címmel, és három gyermekkönyve, ötödik verseskö-tete, a Szivárványhíd, A Kiskalácsai királyság című nagy meséje, s a Ke-resztnévsor című névnapos könyve gyerekeknek.
 
Ezek mellé társul Búth Emília Biccentő Gilice és Cérnapocok című meséskönyve, és Méhes Kár-oly két kutyafülűről szóló meséje, a Spenót és Papucs. És akkor még nem beszéltünk Maksa Zoltán első könyvéről, a Majd értesítjük-ről! (Info: www.bando.hu)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.