A jogszabályok betartásával

MNV: megfelelő áron kelt el a Játékszínt működtető társaság

Megfelelő áron, a jogszabályok betartásával kelt el a Játékszínt működtető társaság - közölte a Magyar Nemzet Vagyonkezelő Zrt, amely az ügy legfontosabb dokumentumait is közzétette honlapján.

2012.11.26 20:15MTI

 A Játékszín Terézkörúti Színház Nonprofit Kft. 2011-ben 144,1 millió forint támogatást kapott a működéshez, a minisztériumi támogatás megszűntével azonban 2012 közepére működésképtelenné vált. Az emiatt végelszámolás alá került társaságot ebben az állapotban értékesítették, miután vételi árajánlat érkezett annak megvásárlására - idézte fel az állami vagyon kezeléséért felelős MNV Zrt.
   
Közleményükben hangsúlyozták: az iratok áttekintését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította a Játékszín eladása kapcsán tett feljelentést.
   
Az MNV Zrt. sajnálatosnak tartja, hogy a társaság értékesítése "egyértelműen politikai támadások célpontja lett", de a nyilvánosság tájékoztatása céljából közzéteszi a Játékszín Terézkörúti Színház Nonprofit Kft. vagyonértékelését, amely bemutatja a végelszámolás alatt állt társaság értékét, és egyértelműen igazolja, hogy az értékesítés megfelelő áron történt.
   
Németh Kristóf színművész a közelmúltban három társával megvette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV) a százszázalékos állami tulajdonban lévő Játékszín Nonprofit Kft., a teátrum októberben új formában, magánszínházként kezdte meg működését. Németh Kristóf, a májusban megszűnt Budapesti Kamaraszínház volt színésze az MTI-nek korábban elmondta, hogy a kiemelten közhasznú kft.-t négy magánszemély vette meg: mellette Bank Tamás színész, aki az új cég kreatív igazgatója, Szűcs Attila, a Budapesti Kamaraszínház egykori gazdasági vezetője, aki gazdasági igazgatója és Metz Alexandra, aki a jogtanácsosa a cégnek.
   
A végelszámolás alatt álló kft.-t az összes terhekkel és jogosultságokkal együtt vették meg, a közzétett szerződés szerint 3,1 millió forintért. Németh Kristóf elmondta, hogy a cég 10 millió forintos nagyságrendű adósságállományát is átvették.
   
A vagyonértékelés a www.mnvzrt.hu/data/cms833429/ertekbecsles.pdf, míg az adásvételi szerződés a www.mnvzrt.hu/data/cms833430/SzT_38629.pdf honlapon érhető el - közölte a vagyonkezelő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.