UNESCO-Fellini különdíj a magyar kisfilmnek

A Cimbora stáb Finise kapta a különdíjat Olaszországban!

A XIX. Ciak Junior Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál UNESCO-Fellini különdíját nyerte el Olaszországban a Duna televízió Cimbora stábjának "Finisben" című kisfilmje.

2008.06.04 18:55dunatv.hu

A Trevisóban május 28. és május 31. között megrendezett XIX. Ciak Junior Nemzetközi Gyermekfilm-fesztiválon 10-15 éves gyermekek forgatókönyvéből készült, 15 perc hosszúságú, profi stáb által forgatott filmek versenyeztek a világ minden tájáról.

A legjobb film díját az 1600 főből álló nemzetközi gyermekzsűri, az UNESCO Fellini-díját pedig a nemzetközi felnőttzsűri szavazza meg.

A testület az idén három különdíjat ítélt oda, ezek közül az egyiket a Duna Televízió által nevezett „Finisben” című kisfilm nyerte, melynek témája az előítélet nélküli barátság.

Az UNESCO-díj odaítélésekor a zsűri a diszkrimináció elleni küzdelem ábrázolását tartotta a legfontosabbnak. A Finisben forgatókönyvét Klebniczki Barbara, balassagyarmati gimnazista írta, operatőre Halász Gábor, míg rendezője Weininger Gabriella.

A fesztiválon a résztvevő országok gyermekei egy előre meghatározott témára közösen is készítenek egy filmet: 2008-ban ez az ivóvíz fontossága volt.

A STINKER című díjnyertes izraeli film rövidesen látható lesz a Duna Televízió képernyőjén is.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.