Öreg róka nem vén róka

Kiengedték a kórházból a 104 éves Oscar Niemeyert

Két hét után kiengedték a kórházból a 104 éves Oscar Niemeyert, a világhírű építész most már Rio de Janeiró-i otthonában lábadozik és a hírek szerint sokkal jobban érzi magát.

2012.10.29 20:26MTI

Niemeyert még október 13-án kellett beszállítani a Samaritano kórházba kiszáradás miatt.

A még mindig aktív építész állapota elsősorban kora miatt adott okott aggodalomra, de tudata tiszta maradt, gépek segítsége nélkül tudott lélegezni, állapotát orvosai stabilnak ítélték.

Oscar Niemeyer világszerte több mint hatszáz projektet készített. Ő tervezte Brazíliaváros több kormányzati épületét és részben a New York-i ENSZ-székházat. A brazil építészet atyjaként tartják számon.

Az idős tervező az elmúlt években jelentkező egészségügyi problémái ellenére is naponta dolgozik. Legutóbb májusban töltött három hetet kórházban tüdőgyulladás miatt. Nemrég azonban elvesztette egyetlen lányát, aki 82 évesen hunyt el.

Niemeyer a világhírű francia építész, Le Corbusier tanítványa volt. 1988-ban megkapta az építészszakma legnagyobb presztízsű elismerését, a Pritzker-díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.