Művészeti fesztivál az esélyegyenlőségért

A Sansz Elysées sugárútján sok mindenki elfér

A Progress - "Együtt az esélyegyenlőségért" program keretében az Erzsébetvárosi Önkormányzat a Törökfürdő Alapítvánnyal karöltve újabb rendhagyó eseményre készül, amelynek főszereplői ezúttal az esélyegyenlőségi szempontból védett csoportok - A Sansz Elysées Fesztivál művészeti produkciókon és élményeken keresztül igyekszik megismertetni mindenkit mindenkivel, erősíteni bennünk a toleranciát és egymás elfogadását.

2008.06.02 18:50ma.hu

A Sansz Elysées széles sugárútján sok mindenki elfér...

A Sansz Elysées kiemelt főszereplői a Nők! A nők, akik akarnak, akik mernek, és akik egyre nagyobb teret követelnek ma már nemcsak a háztartásokban, hanem a munkahelyeken, a közéletben és a kultúrában is.

A Nőerőműben teljes gőzzel dolgoznak majd a reneszánsz nők, akik írva zenélnek, és áriázva verselnek. Marjai Judit "Halál a konyhában" fotósorozata pedig egyértelműen bizonyítja, hogy a konyhában még a legtehetségesebb asszonyok is könnyen elvéreznek.

Végül Palya Bea csodálatos hangja és zenéje ment meg minket a konyhaszekrények veszélyes világából.

A Sansz Elysées lehetőséget ad Roma művészeknek és szimpatizánsaiknak is a találkozásra. A Romano Drom, az Egri János Group, a Nomada pezsgése bizonyítja, hogy a roma zene nélkül nem élet a városi élet, nem beszélve a Budapest Bár zenei időutazásáról, mely a 20-30-as évek Budapestjére repít.

A Ragadjon a kultúra! aszfalttárlat és spontán festészet hozza közelebb a látogatókhoz a romák mindent elsöprő, mágikus színvilágát és világlátását. A "Van esély" pódiumon neves képviselőik vitatkoznak a siker bódító AROMÁjáról.

A Sansz Elysées Fesztivál diadalívje és árkádjai alól a fogyatékossággal élők sem maradhatnak ki. A Nemadomfel zenéjét hallgatva rájövünk, hogy „csak” akarni kell. Mindig, mindenkor, minden körülmények között.

A paralimpikonok, a fogyatékosságal élő erőművészek, a szájjal-lábbal festők, mind-mind bebizonyítják, hogy semmilyen körülmények között sem áll meg az élet…. Sőt! Kitartással, szenvedéllyel még annál is többet elérhetünk!

A Sansz Bazárban az illatos gyertyákban, a merített papírokban, az erős szőnyegekben és szőttesekben gyönyörködhetünk, és biztos, hogy nem jutna eszünkbe, hogy ezeket mind autista, down-szindrómás, értelmi fogyatékos, siket, vagy vak embertársaink készítették, ha nem látnánk őket a standok mögött.

Ha más nem, akkor a siker mögött feszülő akarat az, ami végül is le kell, hogy rombolja az előítéleteket, meg kell, hogy nyissa az utat az elfogadás, befogadás, a harmonikus együttélés irányába.

A Sansz Elysées Fesztiválon mindenki valaki, ezért közösen festik meg Magyarország első esélyegyenlőségi- művészeti freskóját. A Sansz Elysées széles sugárutat nyit a sokszínűségnek.

Megmutatja, hogy együtt vagyunk szépek, okosak, tehetségesek, szeretnivalók és erősek, ugyanakkor gyengék és sebezhetők, tudatlanok és csúnyák.

Az igazi kérdés az, hogy képesek vagyunk-e valódi SANSZ-ot adni magunknak és másoknak. Az esélyegyenlőség jegyében. A nap házigazdája Soma lesz!

Sansz Elysées
Progress - „Együtt az egyenlőségért” Esélyegyenlőségi - Művészeti Fesztivál

Budapest, Madách tér
2008. június 7. 11.00 – 22.00

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.