Zenés esték az Állatkertben

Szerdán kezdődik meg állatkerti nyáresti koncertsorozat

Az idei évben is megrendezik a "Zenés állatkerti esték" programsorozatot. Az elmúlt években megszokottnál lényegesen több, összesen tizenhárom koncertre kerül sor a nyáresti koncertsorozat keretében.

2008.06.01 17:10ma.hu

A fellépők között lesz a Benkó Dixieland Band, a Cotton Club Singers, a Hot Jazz Band és a MÁV Szinfonikus Zenekar is. A koncertsorozat június első szerdáján kezdődik, a Grupo Bahia Samba együttes és tánckar fellépésével.

Idén nyáron minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A „Zenés állatkerti esték” programsorozat keretében ugyanis összesen tizenhárom koncertre kerül sor a nyár folyamán. A fellépők között többen – így a Benkó Dixieland Band, a MÁV Szimfonikus Zenekar, vagy a Hot Jazz Band is – visszatérő vendégek az Állatkert zenei színpadán.

Lesznek azonban olyan együttesek, zenekarok is, akik először adnak koncertet a városligeti intézményben. A Rádzsasztáni Népi Együttes indiai estje kifejezetten egzotikus programnak ígérkezik, de a Miskolci Ütősök zenekarának fellépése is újdonságnak számít. Június elejétől augusztus legvégéig szinte minden héten lesznek koncertek az Állatkertben. Többségüket szerdán este tartják, így csaknem minden szerdán este lesz valamilyen zenei program.

A Rádzsasztáni Népi Együttes az egyetlen kivétel: ők egy hétfői nap estéjén lépnek majd fel. Az állatkerti nyáresti koncertsorozat legelső koncertjére a most következő szerdán, június 4-én kerül sor: ezen az estén a Grupo Bahia Samba együttes és tánckar lép színpadra. A vérpezsdítő latin-amerikai zenét megszólaltató zenekar és a szamba táncosok kavalkádja valóságos brazil karnevált varázsol az állatkerti Nagy-tó partjára.

A „Zenés állatkerti esték” programsorozat koncertjei minden esetben 20 óra 30 perckor kezdődnek az Állatkert területén, a Nagy-tó Pálmaház felőli oldalán. A koncertre érkező látogatók előtt 19 órakor nyitják meg az Állatkert kapuit. A koncert kezdéséig a Pálmaház és az Akvárium nyitva tart a koncertlátogató közönség számára, mi több, a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján is lehet sétát tenni (napnyugtáig az emuk, a flamingók, a Derby-kenguruk, a borjúfókák, a pápaszemes pingvinek és a Nagy-tó vízimadarai is láthatóak lesznek), és fel lehet keresni a Japánkertet is.

Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A koncertek idején a pálmaházi kávézó meghosszabbított nyitva tartással üzemel, fagylaltkelyhekkel, koktélokkal és kávékülönlegességgel várva a zenebarátokat. A Barlang étterem kerthelyiségében hideg és meleg ételkülönlegességeket kínálnak a koncertlátogatónak.

A koncertekre (2900 Ft-os egységáron, illetve egyes koncertekre 1900 Ft-os kedvezményes áron) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek. A rendezvénysorozatot Budapest Főváros Közgyűlése Gazdasági Bizottsága támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.