A Puskin moziban

Joe Eszterhas a filmíró mesterkurzus vendége a hétvégén

Joe Eszterhas magyar származású amerikai forgatókönyvíró és producer, az Elemi ösztön és a Flashdance alkotója a filmíró mesterkurzus-sorozat második vendége szombaton és vasárnap a budapesti Puskin moziban. A sorozat további tervezett vendégei Alan Parker és Luc Besson.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.10.05 23:59MTI
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

A Magyar Nemzeti Filmalap és a Film.hu közös szervezésében megvalósuló workshopon az Elemi ösztön, a Music Box és a Szabadság, szerelem forgatókönyvírójának alkotói munkamódszere lesz a téma. Az angol nyelvű mesterkurzuson részt vesz Andrew G. Vajna a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és a közönség is kérdezhet majd - tájékoztatta a Filmalap az MTI-t.

A rendezvényen az Elemi ösztön és a Music Box című filmek kerülnek terítékre, az alkotásokat a mesterkurzuson le is vetítik.

A programon szombat délelőtt Joe Eszterhas mesél az Elemi ösztön írási folyamatáról és előkészületéről, délután a filmötlet születése, a koncepció kidolgozása, a cselekményvezetés, a karakterrajzolás lesz a mesterkurzus témája.

Vasárnap a Music Box című film kerül terítékre, délelőtt Joe Eszterhas mesél a film írási folyamatáról, majd a forgatókönyv kidolgozása kerül szóba. Délután öttől a magyar származású forgatókönyvíró a szakma helyzetéről beszél majd az amerikai stúdiószisztémában.

A szervezők korábban arról adtak tájékoztatást, hogy a filmíró mesterkurzusok egy-egy világszerte elismert filmíró köré szerveződnek, akik új impulzusokat adhatnak a magyar forgatókönyvíróknak. A meghívottak a két nap folyamán bemutatják sajátos munkamódszerüket és megosztják a közönséggel szakmai tapasztalataikat, hozzájárulva a magyar forgatókönyvíró szakma és a magyar filmipar megújulásához.

A filmíró mesterkurzus-sorozat első vendége Oliver Stone háromszoros Oscar-díjas filmrendező, forgatókönyvíró volt, aki szeptember 21-én és 22-én telt ház előtt tartott előadást munkamódszereiről a magyar hallgatóságnak. A sorozat további tervezett vendégei Alan Parker és Luc Besson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.